Realisatie bij Scheerlinck

Een generatie wissel is binnen een KMO ook vaak de aanleiding om het soms verouderde ERP-systeem in vraag te stellen. Dat was niet anders bij Scheerlinck bv, een gevestigde waarde in voornamelijk bouwmaterialen, tegels en kraanverhuur in Schendelbeke bij Geraardsbergen. Via een collega-gebruiker kwamen zij bij ons terecht.

Realisatie Data-M bij Scheerlinck

Centralisatie en digitalisering als bouwstenen

De grootste uitdaging bleek de import van een groot en divers productenbestand dat voordien half in het vorige softwarepakket, half in Excel werd bijgehouden. Sinds de migratie naar Data-M worden alle gegevens op één centrale plaats bijhouden. De prijscontrole van de aankopen en de margebewaking naar de verkoop kregen zo een belangrijke toegevoegde waarde voor de hele organisatie. Cruciaal voor een goede werking is de vlotte afhandeling aan de toonbank, zowel naar particulieren als naar professionelen toe. In het logistieke proces worden ondertekende bonnen voortaan gedigitaliseerd via scanning, waardoor de administratieve opvolging na levering of afhaling een heel stuk gestroomlijnder verloopt.

Realisatie Data-M bij Scheerlinck

Opleiding medewerkers

Data-M kon zich verheugen op een enthousiaste jonge ploeg die onze uitgebreide functionaliteiten met enthousiasme tot zich namen. Mathieu en Lien zijn er in geslaagd om, na de nodige opleiding, onze software perfect naar hun hand te zetten, zodat ook de rest van het bedrijf snel volgde.

Realisatie Data-M bij Scheerlinck

Data-M nv
Jozef Buyssestraat 72, B-9230 Wetteren
+32 (0)9 366 17 73 | info@datam.be
© Copyright Data-M nv  -  Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Cookiebeleid