Realisatie bij Hannecard

Hannecard is in Europa, met ruim 120 jaar ervaring, een van de meest toonaangevende leveranciers van industriële rol- en walsbekledingen met rubber, polyurethaan, composiet en carbide voor talrijke sectoren.  
Daarnaast biedt Hannecard een brede waaier andere diensten aan, gaande van rolonderhoud tot -reparatie en -optimalisatie.
Parallel aan de rolbekledingsactiviteiten heeft Hannecard ook heel wat ervaring op het gebied van extrusieprofielen en technische vormstukken.
Dankzij zijn know-how in het vervaardigen en gieten van rubber en polyurethaan, biedt Hannecard op maat gemaakte elastomeer onderdelen
met een grote toegevoegde waarde voor tal van industrieën.

Realisatie Data-M bij Hannecard

Schaalvergroting en internationalisering

Vanuit Ronse is Hannecard uitgegroeid tot een heuse wereldspeler.
Er zijn 9 productie-eenheden in Europa, 2 fabrieken in Rusland en 9 joint ventures verspreid over de rest van de wereld.

De programma’s van Data-M vormen vandaag in alle Europese vestigingen het gemeenschappelijk platform. Data-M heeft er voor gezorgd dat zijn programma’s, waar nodig, ook in de plaatselijke taal beschikbaar zijn. De vertalingen kunnen door onze klant zelf ingevuld worden.  

In samenspraak met Data-M besliste Hannecard een paar jaar geleden om de proces-flows binnen zijn ERP te herdenken. Nadat de implementatie daarvan met succes was afgerond, werd de vraag gesteld hoe de productie op de werkvloer beter kon aansluiten op de vernieuwde backoffice. De doorstroming van werkorders naar de productie gebeurde tot dan toe enkel op papier. Die flows werden samen met Data-M geoptimaliseerd door in productie gebruik te maken van monitoren en tablets.  

Realisatie Data-M bij Hannecard

Optimalisatie via monitoring

Het voorlopige sluitstuk als het gaat om innovatie bestaat er in dat Hannecard op de rollen die naar de klant gaan een QR-code bevestigt. Samen met het intelligent monitoringssysteem countroll® laat dat toe om de prestaties per rol te meten, waardoor het onderhoud kan worden geoptimaliseerd. Hannecard neemt daardoor qua big data het voortouw in zijn branche.

Realisatie Data-M bij Hannecard

Data-M nv
Jozef Buyssestraat 72, B-9230 Wetteren
+32 (0)9 366 17 73 | info@datam.be
© Copyright Data-M nv  -  Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Cookiebeleid