Realisatie bij OCB

OCB is een controle- en keuringsorganisme voor huishoudelijke en industriële installaties. Naast de indienststelling van nieuwe installaties, zorgt OCB voor periodieke keuringen van onder andere elektrische installaties, liften en hefwerktuigen. OCB is een erkende organisatie voor uw wettelijke en kwalitatieve veiligheidscontroles. 

Realisatie Data-M bij OCB

Uw verslag altijd beschikbaar via QR-code

OCB zet al sinds lang hard in op een doorgedreven digitalisering. Die heeft over de jaren heen altijd grotere efficiëntieverbeteringen mogelijk gemaakt, waar zowel de interne en externe medewerkers als de klanten nog iedere dag hun voordeel mee doen.
De meest recente stap binnen deze automatisering is dat klanten hun verslag niet alleen via de website van OCB kunnen opvragen, maar ook via hun smartphone. Bij een keuring kleeft een inspecteur een sticker met een QR-code op het toestel of de machine van de klant. Een scan van die QR-code op bijvoorbeeld een lift maakt dat de klant op ieder moment over de laatste versie van het verslag van onderzoek beschikt.

Realisatie Data-M bij OCB

Digitalisering als hefboom voor groei

In pre-digitale tijden leidde een voortdurend groeiende groep externe medewerkers tot een even snel groeiende papierwinkel binnen de backoffice.
Samen met Data-M heeft OCB er eerst voor gezorgd dat de technische controles in plaats van op papier, op mobiele toestellen kunnen worden geregistreerd.
Aansluitend werd, in nauwe samenwerking en doorgedreven systeemanalyse met OCB, het ganse productieproces (van aanvraag van keuring, tot afleveren van wettelijke keuringsverslagen) volledig gedigitaliseerd. Deze volgehouden inspanningen maken dat OCB binnen zijn markt is kunnen uitgroeien tot één van de meest slagkrachtige spelers.

Realisatie Data-M bij OCB

Data-M nv
Jozef Buyssestraat 72, B-9230 Wetteren
+32 (0)9 366 17 73 | info@datam.be
© Copyright Data-M nv  -  Alle rechten voorbehouden - Privacybeleid - Cookiebeleid