Home / Producten / WMS

WMS systeem: voorraadbeheer en stockbeheer software

Logistiek is, zeker in tijden van e-commerce, voor meer en meer bedrijven van doorslaggevend belang.

Veel bedrijven houden een permanente voorraad bij in aantallen en in waarden. Hun voorraadbeheer software zegt hen hoeveel er van een bepaald product fysisch in voorraad is, en hoeveel er nog beschikbaar zijn. Een stap verder dan dit klassieke stockbeheer is een Warehouse Management System (WMS): binnen WMS software worden de goederen ook altijd aan een voorraadlocatie of adres toegewezen.

Diverse motivaties voor een WMS systeem:

  • Als uw voorraad een behoorlijke waarde vertegenwoordigt, dan wilt u waarschijnlijk minstens weten waar die waarde zich precies bevindt in uw magazijn.
  • U wilt mogelijk uw afhankelijkheid verminderen van enkele magazijniers die alle informatie in hun hoofd bijhouden.
  • U wilt op ieder moment het overzicht behouden van alle vrije en gebruikte locaties.
  • Een nog meer correct voorraadbeheer en stockbeheer wordt mogelijk doordat u op een eenvoudiger manier tussentijdse controles kunt laten uitvoeren, en dit los van de wettelijke jaarlijkse inventaris.
  • Door optimalisatie van uw magazijnruimte kunt u tijdwinst realiseren en plaats besparen.
  • U wilt uw servicelevel verhogen en de leveringstermijnen aan uw klanten beperken via uw magazijnbeheer software.

Eerste voorwaarde tot succes bij WMS software is, naast discipline, dat uw magazijn beheer naadloos aansluit bij uw ERP.

Bij Data-M kunt u, In functie van uw behoeften, opteren voor verschillende soorten oplossingen:

  • 1. Bij de eenvoudigste oplossing van het stockbeheer houdt u bij op welke locaties de goederen zich bevinden, en de goederen worden gepickt aan de hand van een papieren document.
  • 2. Een WMS systeem dat voor goederenontvangst en picking gebruik maakt van draadloze scanning, en SSCC-labels, en u ook toelaat om uw transporten te beheren, gaat een stap verder. Daarbij blijft het de magazijnier die zelf beslist waar de goederen worden opgeslagen.
  • 3. Een uitgebreide oplossing waarbij de magazijnier, mogelijk van op zijn heftruck/reachtruck, volgens bepaalde algoritmen automatisch aangestuurd wordt. In dit WMS systeem is het niet langer de magazijnier die beslist, maar het programma dat de magazijnier stuurt via een draadloze scanner.
WMS systeem: voorraadbeheer en stockbeheer software

In een gesprek onderzoeken we graag samen welke soort oplossing best bij uw bedrijf past.