Home / Blog / CRM

Blog / CRM

CRM

CRM hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn.

CRM, of Customer Relationship Management, is een duur woord voor het opvolgen van uw klanten- en/of leveranciersrelaties. Aangezien de dag van vandaag elk bedrijf in bepaalde mate ook een dienstenbedrijf is, zijn we ervan overtuigd dat veel ondernemingen hun voordeel kunnen doen met het gestructureerd opvolgen van klanten en leveranciers. Een CRM-systeem vervangt in grote mate de post-it’s, interne mails, …


Voor heel grote ondernemingen zijn er pakketten op de markt die zich enkel en alleen toeleggen op CRM. Maar zoals steeds zijn we er bij Data-M van overtuigd dat, indien mogelijk, het CRM-systeem nauw moet aansluiten bij het ERP-systeem en de financiële modules. Daarom bieden wij naast onze ERP-modules ook een eigen CRM-systeem aan. De bedoeling van dit CRM-systeem is om voor elk item dat door één of meerdere mensen dient opgevolgd te worden, een ‘call’ aan te maken. Dit kan gaan van een support-vraag, tot een klacht, tot een verslag van een commercieel bezoek, …

Eenvoud en transparantie zijn de twee pijlers waarop ons CRM-systeem gebouwd is.

Mogelijk kan je CRM-systemen vinden die over meer toeters en bellen beschikken dan de onze. Maar stel jezelf vooral de vraag, wat je echt nodig hebt. Hoe meer mogelijkheden het systeem heeft, hoe makkelijker het is om je weg erin te verliezen.

Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat zo’n systeem uiterst transparant is. Zo moeten bijvoorbeeld verkopers kunnen zien wat hen te doen staat voor bepaalde klanten of prospecten, en tegen welke datum. Maar ook als verkoopleider of zaakvoerder wil je zeer snel een overzicht krijgen van welke prospects in de ‘pijplijn’ zitten en wat er gaande is bij bepaalde klanten.

Ons CRM-systeem is gegroeid vanuit concrete vragen en behoeften van de kmo en bewijst vandaag zijn nut bij veel van onze klanten. Deze oplossing is volgens ons voor de meeste kmo’s zowel organisatorisch als budgettair een haalbare kaart. Dankzij een uiterst kort implementatieproject heeft u de return van uw investering snel terugverdiend.

Wil je graag extra info of een volledige demo van ons CRM-systeem, neem gerust contact met ons op.